Uusi kirja – uusia juttuja myös tänne blogiin- vihdoinkin?

Jätä kommentti

syyskuu 26, 2016 Kirjoittanut marttikoskenkorva

Ei ole tullut vielä veriin kirjoitella tänne blogiin, mutta nyt voisin yrittää aloittaa aktiivisempaan otetta.
Uusi kirjani, jonka työnimenä on ”jalanjälki luodissa” ajoituu vapaus-, sisällis-, veljes-, kansalais-, luokkasodan tai punakapinan aikoihin – kuka nyt mitäkin nimeä haluaa käyttää.
Tässä vaiheessa kirjassa käydään kaikkia noita sotia ja nimi on katsojan tai sotijan silmissä, ajatuksissa ja kokemuksissa.
Kirjassa kaksi tarinaa, kohtaloa, kohtaavat sodan eri vaiheissa ja jo aika muuttaa sodan nimeä ja tarinan hahmojen asennetta sotaan.
Tänä aamuna luin Hesarista Aleppon kaupungin piirityksen vaiheista ja nyt kirjoittajan kammiooni tultuani aloin miettiä mitä eroja tai yhtymäkohtia sillä on Tampereen taisteluihin 1918.
Molemmissa ammuttiin kaupunkiin, voimatta olla varma, että ammukset osuvat vain sotilaisiin tai terroristeihin tai heidän asemiin.
Molemissa kaupungin infrastruktuuri alkaa romahtaa ja eniten kärsivät tavalliset kellareissa piilossa olevat siviilit.
Molemmissa antautuminen ei tullut kyseeseen, Tampereella sen esti sodanjohto ja venäläiset, jotka eniten pelkäsi vihollisen koston ankaruutta. Syyriassa sen estää kaukana taisteluista turvassa oleva johto ja kansainväliset intressit.
Varmaan löytyy vielä monia muitakin yhtymäkohtia, mutta:
Tampereella kurjuus ja tappaminen kesti vain viikkoja ja pahimmillaan vain päiviä, Aleppossa vuosia ja pahimmillaankin jo kuukausia eikä loppua näy!
Tampereella aseet olivat ”tavanomaisia” Syyriassa käytetään kaikkea mahdollista.
Tampereella puolustajien ylinjohto pakeni rahojen kanssa pahimman alta, eihän vain Aleppossa ole jo käynyt samoin ja siksi kaikki jatkuu hamaan katkeraan loppuun asti kuten Tampereella, jonka puolustajat pidettiin asemissa aseella uhkaamalla ja venäläisten ruoskilla.
Yksi yksityiskohta lyö läpi kummassakin tapauksessa, kun niissä on yksi yhteinen tekijä: Venäläiset.
Kuinka voidaankaan valehdella ”päin naamaa” ja kertoa aivan uskomattomia tarinoita kansainvälisellä foorumilla vaikka todisteet kertoo aivan toista.
Kirjassani eräs valkoisten upseeri toteaa:
”Kyllä noistakin tiedoista käy ilmi taas kerran se ryssän kautta aikojen tunnettu kierous ja suorastaan pesun- ja tulenkestävä petollisuus, joka eroittamattomasti kuuluu sen kansallisominaisuuksiin ja lähtemättömiin rotumerkkeihin!”
Lainaus liittyy kohtaukseen, jossa kuullaan että bolshevikki hallitus saksalaisten pelossa kutsuu Suomessa olevat venäläiset sotilaat kotiin, mutta antaa ymmärtää, että sotilaat voivat jäädä yksityishenkilöinä auttamaan punaisia veljiään.
Tuostahan ei ole kovin pitkä aasinsilta Ukrainen vihreisiin miehiin, jotka eivät kuuluneet kenellekään.

Martti Koskenkorva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: