Valmistettu Koskenkorvalla

valmistettu_front_400

Kun rakennusmestari Poni saapasteli uuden viinatehtaan tontille, oli toimeksianto heti sekä haastava, että outo. Rehelliselle suomalaiselle, saati suomenruotsalaiselle, peittely ja salaaminen oli opeteltava oikein kantapään kautta.

Vuosikymmeniä salaisuus pysyy piilossa, tosin vain sitä voimakkaasti varjellen, kunnes syntyy tilanne, jossa sitä on enää vaikeaa kätkeä ulkopuolisilta.

Risto ja Katri Koskenranta jatkavat kuitenkin isänsä viitoittamalla tiellä ja Joonakselle lankeaa hankkeen vaarallinen osuus, jolla Ylitaloa jälleen suojellaan.

Salaisuus on kuitenkin liian monisyinen ja asiaan liitty aivan liian monta tahoa, joten soppa kiehuu kuitenkin hellalle ja palaneen käry leviää myös lehdistön tarkkaan nenään. Lopuksi käryä tuulettamaan ja pohjaan palanutta soppaa hautaamaan tarvitaan henkilöt maan korkeimmasta johdosta. Mutta hekään eivät ole suojassa lain pitkältä kouralta.

”Poliisiylijohtaja tuiskahtaa puhelimeen: Tehdas on laaja ja komeroita on paljon, etsikää! Täytyyhän niiren nyt johonakin olla!”

Lue ote kirjasta!

Osta omaksesi!

%d bloggers like this: